18.9.09

Neegria 10 ehk 10 väikest Neegriat

Eestis on 6 küla, mille nimi on Metsküla.
Ainult ühes neist on juba 10 aastat toimunud terviseturgutuslaager Neegria.
Juba kümnendat aastat vurasid autod septembrikuu esimeseks nädalavahetuseks Läänemaale, Lihula valda, Metskülla. Seal Matsalu lummava looduse rüpes saavad kangeks jäänud luud-liigesed leevendust ja süda taas uue rütmiga plõnksima.
Niisiis olid Räimerd, Aadu ja võõrustajaproua peredega end juba reede õhtul valmis pannud. Suurem osa rahvast saabus siiski laupäeval. Taaskohtumisest märgadele silmadele ei suutnud vastu panna ka edela poolt saabuv tsüklon, mis ilmateatejärgi ähvardas kogu Lääne-Eesti vee alla matta. Liiga ilus oli see kõik, et niisama vihmutama hakata. Seepärast paistiski hoopis suvesoe päike ning sumisesid õunu ja pirne täis herilased.
Ürituse pidulikku algust tähistas meeletult maitsev seljankasupp viineritega, mille valmistas ürituse hing ja juhataja Eufooria Lajatajakäsi, kes küll juubeli puhul oli enesele võtnud pseudonüümiks Agaata Kristi. Et tähtsa juubeli peasündmuseks oli Metsküla rahvamajas aset leidev pidulik kontsert-aktus, siis tuli selle aktuse jaoks usinalt laule õppima asuda.
Kontserdi kavas leidsid oma koha nii üldrahvalikult laulupeolt tuntuks saanud laulud kui ka punklaulupeolt ära tuntavad laulud. Lisaks mängis tantsuks Neegria instrumentaal-vokaalansambel Jurmala 73 laiendatud juubelikoosseisus - Bläku Aadu, Räimerd Pukspuu, Harry Grönström ja Rihhard Haigesüda.
Publik võeti kultuurimajas vastu väikese tervisenapsu ja küpsistega. Publik võttis Neegriarahva vastu kestvate ovatsioonide, laulu ja tantsuga. Lahkumisel öeldi saateks nii mõnigi hea sõna.
Piduliku õhtu lõpetas püha õhtusöömaaeg, mille lõppu siinkirjutajalnäha ei õnnestunudki. Kõlas hulgaliselt ilusaid tooste ja laulelusi. Kõik muu, mis pimeduse varjus toimus, jäägugi sinna öö teada.
Kohtumiseni juba järgmises, 11. Neegrias!

NEEGRIA HITISADU:
Uimane ja väsinud
Pilte ürituselt läbi

No comments:

Post a Comment